Get Started
Login Sign Up Contact the organizer
14 - 27 Jun 2015
Glider Glider

Blog & News

dinsdag 16 juni - 2015-06-16 09:13



Daar staan we dan op Bohmte-Bad Essen, ongeveer 30 km oost van Osnabruck. Ondanks de mooie berichten was het gisteren een zwaar dagje vliegen. De cumuls hingen noord en zuid van het doel, dus we hebben veel in het blauw gevlogen, tezamen met het luchtruim was het lastig om de goede bel te vinden. Meesten waren erg turbulent, veel dalen tussendoor, dat maakte dat het vermoeiend vliegen was. Johan heeft zelfs hele stukken tussen de 500 en 700 meter gevlogen. Maar daarom smaakte het biertje extra heerlijk! 
Bohmte, prachtig veld met (ook) een stuk nieuwe hangar en accommodatie waar we zeer gastvrij, van alle faciliteiten gebruik mogen maken. De diehards hebben in een tentje geslapen, anderen kozen voor de zolder met echte matrassen. Vandaag is het weer niet veelbelovend, hooguit geschikt voor lokaal vliegen. (Denk ik op dit moment). Voor morgen ziet het er goed uit, waarschijnlijk blijven we hier vandaag, om morgen een flinke afstand af te leggen. Daarna wordt het afwachten, voorspelling is niet al te best. 
De voorkeur is om te beginnen met noord om rond Berlijn te gaan ipv zuid. Als we eindigen met zuid om is er wat meer ruimte om wat extra afstand af te leggen als het heel mooi weer is. Of dat erin zit?