Get Started
Login Sign Up Contact the organizer
14 - 27 Jun 2015
Glider Glider

Past Tasks

14/06/15 - 27/06/15
Task Distance: 263 km
Finished

Blog

zaterdag 20 juni

2015-06-20 14:42
WIFI!!
Dinsdag van Bohmte naar Kyritz gevlogen, NW van Berlijn. Een mooie vliegdag. Helaas na dinsdag geen goed vliegweer meer gehad. Gelukkig konden we met de trein naar Berlijn, groepstarief: 6,50 pp retour en OV in Berlijn zelf. Dus we hebben ons drie dagen vermaakt met o.a. 2x Berlijn, Potzdam en Rundum House in verschillende groepjes. Natuurlijk Berliner Kindl (=bier), Schnitzel, currywurst en ijs, heel veel ijs.....

Morgen, zondag lijkt mooi te worden! Endlich!!
We hebben het rondje Berlijn al klaar liggen, en ingetekend. Het is ongeveer: de coördinaten van Google Earth matchen niet met Livetrack24. Maar het idee is simpel: zo strak mogelijk langs het luchtruim van Berlijn vliegen, in totaal ongeveer 270 km, de ophalers kunnen dan rechtstreeks west van Berlijn blijven.
Daarna...... ziet het er weer twee dagen dramatisch uit.
.

2015-06-16 20:58
Doel voor morgen is Kyritz, 289 km van Bohmte. Morgen lijkt het een mooie dag te worden. Vandaag gebruikt om te relaxen. En de site aan de praat te krijgen. Volgens mij is het gelukt, ook dankzij zeilvlieger Andre vd Akker. Tja, eten was niet moeilijk te verzinnen, BBQ van heerlijk Duits, dus kwalitatief uitstekend vlees..

dinsdag 16 juni

2015-06-16 09:13


Daar staan we dan op Bohmte-Bad Essen, ongeveer 30 km oost van Osnabruck. Ondanks de mooie berichten was het gisteren een zwaar dagje vliegen. De cumuls hingen noord en zuid van het doel, dus we hebben veel in het blauw gevlogen, tezamen met het luchtruim was het lastig om de goede bel te vinden. Meesten waren erg turbulent, veel dalen tussendoor, dat maakte dat het vermoeiend vliegen was. Johan heeft zelfs hele stukken tussen de 500 en 700 meter gevlogen. Maar daarom smaakte het biertje extra heerlijk! 
Bohmte, prachtig veld met (ook) een stuk nieuwe hangar en accommodatie waar we zeer gastvrij, van alle faciliteiten gebruik mogen maken. De diehards hebben in een tentje geslapen, anderen kozen voor de zolder met echte matrassen. Vandaag is het weer niet veelbelovend, hooguit geschikt voor lokaal vliegen. (Denk ik op dit moment). Voor morgen ziet het er goed uit, waarschijnlijk blijven we hier vandaag, om morgen een flinke afstand af te leggen. Daarna wordt het afwachten, voorspelling is niet al te best. 
De voorkeur is om te beginnen met noord om rond Berlijn te gaan ipv zuid. Als we eindigen met zuid om is er wat meer ruimte om wat extra afstand af te leggen als het heel mooi weer is. Of dat erin zit?
.
zondag 14 juni
2015-06-14 21:35

Event info

Maandag 15 juni is het zover: vanaf Malden bij Nijmegen starten 5 zweefvliegtuigen voor een "Rondje Berlijn", een overland safari van 2 weken. Doel is om elke dag o.b.v. het weer naar een volgend vliegveld te vliegen, als een soort doelvlucht. Ruim rond Berlijn, langs de Poolse en de Tsjechische grens om via het zomerkampveld Bad-Pyrmont weer naar huis te vliegen. Ieder is vrij zelf te bepalen hoe hij/zij daar terecht wil komen: in rechte lijn en zo snel mogelijk aan het bier, of zo lang mogelijk via een omweg. In ieder geval elk avond samen aan de schnitzel of de Bockwurst.

Deelnemers zijn:
team KW 
Discus t            
Wim Rutten en Eric Helsloot

team K9
Duo Discus xlt 
Herman Schwarte, Micho Percic, Hein van der Linden (Anneke rijdt mee) en Hugo Ording

team 4T
Nimbus 4t  
Johan Hamelink en ophaler Berry Spekman

team NU 
Ventus 2tc  
Dick Teuling en Niels Oerlemans

team KP
Asw20clj  
Ferdi & Frouwke Kuijpers