Get Started
Login Sign Up Contact the organizer
Promachi, Mount Vorras
07 - 10 Apr 2017
Paraglider Paraglider
Cross Country

Past Tasks

09/04/17
Canceled
08/04/17
Canceled
07/04/17
Canceled

Results

Blog

2017-04-11 21:19
.

Ασφάλιση προς Τρίτους - Third party insurance

2017-04-04 08:15

Όσοι αθλητές δεν έχουν κάνει ασφάλιση προς τρίτους ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ μέσο της ΕΛΑΟ και έχουν ατομικό συμβόλαιο ΑΧΑ ή άλλης εταιρίας ή συμβόλαιο μέσω της APPI, θα πρέπει να μας καταθέσουν το συμβόλαιο ή την κάρτα ή ότι πιστοποιεί ότι η ασφάλιση τους είναι σε ισχύ.

ευχαριστούμε,

Athletes will they participate in our event should have third party insurance eg Interlife, AXA or other company or contract through APPI, should submit contract or card or that certifies that their insurance is in force.

Thanks

.
Waypoints
2017-04-04 06:57

Event info


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ PROMACHIA 2017.pdf

PROMACHIA XC OPEN 2017 - Greek League, FAI cat2

Όρος Βόρρας (Καϊμακτσαλάν), Πρόμαχοι Αλμωπίας 7, 8, 9 και 10 Απριλίου 2017
 
Με την υποστήριξη του Δήμου Αλμωπίας και του Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων

Ο Αεραθλητικός Σύλλογος Πέλλα "Flypella", κατόπιν πρότασης στην ΕΑΠ και με την έγκριση της ΕΛ.Α.Ο, με την υποστήριξη του Δήμου Αλμωπίας και την συνεργασία του Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων, διοργανώνει πανελλήνιο αγώνα αποστάσεων ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ τετραήμερης διάρκειας, μαζί με την ημέρα προπόνησης και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτόν. 

Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί μερικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδος για το έτος 2018.

Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, στους εν λόγω αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο στον διοργανωτή το αργότερο έως την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017.

Όσοι φίλοι πιλότοι επιπέδου ΠΛ, αλλά και Π η ΠΠ που δεν θέλουν να πετάξουν εντός αγώνα, μπορούν να εγγραφούν ως επισκέπτες και να χρησιμοποιήσουν όλες τις παροχές της διοργάνωσης.

Οι προ-πτυχιακοί, εκπαιδευόμενοι πιλότοι μπορούν να πετάξουν μόνο με παρουσία εκπαιδευτή και αποκλειστικά κάτω από την δική του καθοδήγηση και ευθύνη.

Local Rules


kan-agonon.pdf

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους τρέχοντες αγωνιστικούς κανονισμούς  που είναι δημοσιευμένοι στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς

Info about Flying here


Η απογείωση "Πρόμαχοι" που προσφάτως έχει ανακαλυφθεί από αθλητές του Αεραθλητικού Συλλόγου Πέλλα, είναι η νεότερη απογείωση της Λέσχης μας στην περιοχή του Νομού Πέλλας

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1000μ στο κέντρο των 40 χιλιομέτρων της οροσειράς του Βόρρα που αγκαλιάζει τον κάμπο της Αλμωπίας και μαζί με την οροσειρά του Πίνοβου της Τζένας και του Πάϊκου δημιουργεί ένα πέταλο 100 και πλέον χιλιομέτρων οροσειράς ιδανικό για πτήσεις αποστάσεων και αγωνιστικά τρίγωνα, επίσης έχει πολύ καλή κλίση, είναι καλυμμένη με χόρτο και χωράει άνετα τέσσερα με πέντε ανεπτυγμένα αλεξίπτωτα. 
 
Φωτογραφία του Vladimir Domazetovski.

Πετιέται κυρίως με Ανατολικούς, ΝΑ και Νότιους ανέμους αλλά δεν την επηρεάζει ιδιαίτερα ο Δυτικός και ο Νοτιοδυτικό άνεμος, η περιοχή  έχει θερμική δραστηριότητα σχεδόν κατά όλη την διάρκεια του έτους και η πτήση μπορεί να είναι πολύωρη, με πολύ καλά οργανωμένα θερμικάLeonardo 

Δείτε πτήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή:
- από την απογείωση "Πρόμαχοι"
- από την απογείωση "Πρόμαχοι ολα δρόμος"
- από την απογείωση "Βορεινό"
- από την απογείωση "Πόζαρ Λουτράκι"
- από την απογείωση "Εδεσσα"
- από την απογείωση "Κερασιές"

Waypoints


FS GeoFormat CompeGPS GPX KML CUP

Printable Waypoints Map

Accommodation

H διαμονή των αθλητών μπορεί να γίνει με κατασκήνωση στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Προμάχων σε χώρο με φυσική σκιά που διαθέτει αποδυτήρια, ντουζιέρες και τουαλέτες.

Εναλλακτικά παρακάτω μπορείτε να δείτε ξενοδοχεία και δωμάτια στο Λουτράκι (Πόζαρ) που απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα.

Υπάρχει προσφορά από το ξενοδοχείο Αλκυονίς, 38,00 ευρώ το δίκλινο και 70,00 ευρώ το τετράκλινο, όλα με πρωινό, θα πρέπει να τους αναφέρετε ότι είστε για τα Προμάχεια για να δώσουν αυτή την τιμή
+302384091050  - +306977629709
http://alkyonishotel-spa.gr/

Υπάρχει μια προσφορά από το ξενοδοχείο Πόζαρ Παλλάς, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία τις περιοχής, 55,00 ευρώ το δίκλινο με πρωινό, θα πρέπει να τους αναφέρετε ότι είστε για τα Προμάχεια για να δώσουν αυτή την τιμή, τηλ 2384091357, http://www.pozarpallas.gr

Η συνεννόηση και το κλείσιμο των δωματίων γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των αθλητών - επισκεπτών.

http://www.pozarhotels.com

Area Info & Activities


Έδεσσα,

Βρίσκετε σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων, νότια από τους Προμάχους

"Η Εδεσσα είναι το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό" (Μενέλαος Λουντέμης)

Φωτογραφία του Χρήστος Παλάνης.

Πλούτος και φυσική ομορφιά, αρχαιολογική και ιστορική κληρονομιά, πλημμύρισμα ζωής και ζωτικότητας με τους περίφημους Καταρράκτες τα ποτάμια, τα νερά, το φυσικό περιβάλλον τους παραδοσιακούς Μύλους, την Αρχαία Έδεσσα στον Λόγγο, τα τμήματα του Μεσαιωνικού  Τείχους, το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας (19ος αι) και τις δύο λίμνες αποθέματα της φύσης.
http://www.edessacity.gr/

________________________________________________________________

Πρόμαχοι,

Είναι ο τελευταίος προς Βορρά οικισμός και ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αλμωπιας, χτισμένος στις υπώρειες της οροσειράς του Βόρρα.

 Παλαιότερα ονομαζόταν Μπάχοβο. Οι κάτοικοί έλαβαν μέρος σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες και μετά τη λήξη του Μακεδονικού Αγώνα το χωριό ονομάστηκε Ακρόπολις.

Άλλη ονομασία του χωριού είναι «Μπάοβο» επειδή είχε όμορφα κορίτσια

Το χωριό Πρόμαχοι απέχει 8 χιλιόμετρα από την Αριδαία και βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων, το 2011 είχε πληθυσμό 1.740 άτομα.

Η κοινότητα Μπαχόβου (Πρόμαχοι) αναγνωρίστηκε στις 10/4/1919.

http://promahi.gr/
______________________________________________________

Μονη Αγίου Ιλαρίων

Στους πρόποδες του βουνού Βόρρα και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό Πρόμαχοι βρίσκεται η ιστορική Ιερά Μονή Οσίου Ιλαρίωνος, επισκόπου Μογλενών.

Η μονή αυτή έχει ως κτήτορα και ιδρυτή της τον ίδιο τον Άγιο Ιλαρίων, ο οποίος υπήρξε ένας μεγάλος Ιεράρχης της Εκκλησίας μας του 12ου αιώνα, που έζησε και έδρασε στην περιοχή της σημερινής Αλμωπίας

http://promahi.gr/moni_agiou_ilariona_GR.html

____________________________________________

Λουτρά Πόζαρ, η ΛουτρόποληΤα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκονται 13χμ. νοτιοδυτικά από τους Προμάχους, στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, λίγα χλμ. από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

http://www.loutrapozar.net/images/gallery/39.jpg

Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνά, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους.

Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο.

Δείτε την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά στο φαράγγι των Λουτρών και τη γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία ή εκδρομές και το σπηλαιολογικό πάρκο των Λουτρών.

Ιαματικές πηγές

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος

Το φαράγγι


Το φαράγγι εκτείνεται απο τα Ελληνικά σύνορα μέχρι τα Λουτρά, σε μιας μοναδικού κάλλους περιοχή, με πλούσια άγρια και παρθένα βλάστηση και καταρράκτες. Πλακόστρωτα μονοπάτια, πεζούλια αλλά και δρομάκια, εκτείνονται παράλληλα με τον θερμοπόταμο με ζεστό νερό, αλλά και με το ποτάμι με το παγωμένο, γάργαρο νερό. Ειδικά διαμορφωμένες ξύλινες γέφυρες βοηθούν τον επισκέπτη να ακολουθήσει τα ορειβατικά μονοπάτια αλλά και να φτάσει στα σπήλαια. 

http://www.loutrapozar.net/

Selection and entry fee

Ο αγώνας Λίγκας FAI2, αφορά αθλητές επιπέδου Π ή ΠΠ (parapro stage 4 or 5) και θα γίνει σύμφωνα με τους τρέχοντες αγωνιστικούς κανονισμούς http://eap.elao.gr/images/stories/docs/kan-agonon.pdf για τους οποίους οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι ενήμεροι.

Το κέντρο ενημέρωσης του αγώνα θα βρίσκετε στο πρώην κοινοτικό κτίριο στην πλατεία των Προμάχων Αλμωπίας.

α) Ο Διευθυντής Αγώνων διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα απόρριψης της συμμετοχής οποιουδήποτε πιλότου που κρίνει πως το επίπεδό του δεν είναι αντίστοιχο με τις απαιτήσεις του αγώνα. 

β) Κάθε αθλητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της ΕΛ.Α.Ο.  ή τουλάχιστον έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ΕΛ.Α.Ο. μέχρι την ημέρα του αγώνα. 

γ) Στον αγώνα οι αθλητές μπορούν να πετάξουν με πιστοποιημένες πτέρυγες EN: A, B, C, D και DHV: 1, 1-2, 2, 2-3, 3, CCC.

δ) Όριο συμμετοχών: Κατ’ ελάχιστο είκοσι ( 20 ) εγγεγραμμένοι πιλότοι. 

ε) Τα σωματεία που θα δηλώσουν αθλητές για συμμετοχή, θα πρέπει να μην έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με την ΕΛΑΟ.

στ)  Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστική κάλυψη υπέρ τρίτων και προσωπική ασφάλεια, ιδιωτική ή δημόσια.

 Όλοι οι συμμετέχοντες θα προσκομίσουν η θα συμπληρώσουν στην γραμματεία του αγώνα τα σχετικά έντυπα εγγραφής τους και ΥΔ απαλλαγής ευθυνών.

 Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ,

Το κόστος συμμετοχής θα είναι 20% λιγότερο, δηλαδή 50 ευρώ, για όσους αθλητές κάνουν την πληρωμή με τραπεζική κατάθεση έως την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 στον παρακάτω λογαριασμό:

Alpha Bank  872-0027-8600-2327

IBAN:  GR5701408720872002786002327 

Δικαιούχος : Μίσκος Πέτρος

Όλα τα έξοδα εμβάσματος πρέπει να επιβαρύνουν αποκλειστικά τον εντολέα.

Αποστολή αποδεικτικού κατάθεσης στο mail: flypella@gmail.com

Πέραν της ημερομηνίας αυτής το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ.

Αίτημα για επιστροφή του κόστους συμμετοχής δεν γίνετε δεκτό για κανέναν απολύτως λόγο.

 Καλύπτονται: 

  • Γραμματειακά - scoring, 
  • Μπλουζάκι του αγώνα, 
  • Καθημερινό κολατσιό,
  • Μεταφορές στην Απογείωση
  • Περισυλλογές,
  • Έπαθλα 
  • Δείπνο


Guests

Όσοι φίλοι πιλότοι δεν θέλουν να πετάξουν εντός του αγώνα μπορούν να εγγραφούν ως επισκέπτες και να χρησιμοποιήσουν όλες τις παροχές της διοργάνωσης με κόστος συμμετοχής 50 ευρώ.

Το κόστος συμμετοχής θα είναι 10 ευρώ λιγότερο, δηλαδή 40 ευρώ, για όσους κάνουν την πληρωμή με τραπεζική κατάθεση έως την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 στον παρακάτω λογαριασμό:

Alpha Bank  872-0027-8600-2327

IBAN  GR5701408720872002786002327 

Δικαιούχος : Μίσκος Πέτρος

Αίτημα για επιστροφή του κόστους συμμετοχής δεν γίνετε δεκτό για κανέναν απολύτως λόγο 

Οι απογειώσεις των πιλότων - επισκεπτών θα σταματούν 20 λεπτά πριν ανοίξει το παράθυρο για τους αγώνες και θα ξεκινούν πάλι μετά το κλείσιμο του παραθύρου ή μετά από συνεννόηση με τους διοργανωτές ώστε να μη ενοχλούν τις απογειώσεις των αγωνιζομένων.

Η περισυλλογή θα γίνεται σε κεντρικούς οδικούς άξονες μέσα στα χρονικά πλαίσια του αγώνα και εντός της καλυπτόμενης περιοχή (task) του αγώνα.

Competition schedule


Παρασκευή 7/04/2017
- Ημέρα Προπόνησης
12:00 Προσέλευση στο κέντρο ενημέρωσης
12:30 Αναχώρηση προς απογείωση.
13.00 Ενημέρωση στην απογείωση - Task Briefing
13:30 Ελεύθερη πτήση η Προπονητικό Task (θα υπάρχει περισυλλογή)
18:00 Λήξη Προπόνησης
Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις σε αξιοθέατα

Σάββατο 8/04/2017 - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
8:00 - 9:00 Εγγραφές 
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
18.00 Λήξη αγώνα 
18.00 - 19.00 Συλλογή στοιχείων πτήσης
Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις σε αξιοθέατα

Κυριακή 9/04/2017 - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing 
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
18.00 Λήξη αγώνα 
19.00 Συλλογή στοιχείων πτήσης 
20.00 Εκδηλωση με τοπικούς χορούς
21:00  Επίσημο Δείπνο

Μεγάλη Δευτέρα 10/04/2017 - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing 
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00  Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
16.00 Λήξη αγώνα 
16.30 Συλλογή στοιχείων πτήσης
17.00 Τελετή λήξης με τοπικές λιχουδιές
17.30 Απονομή  βραβείωνΤο πρόγραμμα του αγώνα δύναται να τροποποιηθεί με ευθύνη του διευθυντή αγώνα.

Prizes and competition categories

Στο τέλος της αγωνιστικής συνάντησης θα απονεμηθούν κύπελλα:

- Γενικής συμμετοχής, στους τρεις πρώτους νικητές της αγωνιστικής συνάντησης.

- Ελληνικής συμμετοχής, στους τρεις πρώτους Έλληνες νικητές σε περίπτωση που είναι διαφορετικοί από την Γενικής.

- Σπόρ, στους τρεις πρώτους νικητές κατηγόριας SPOR, πτέρυγας ΕΝ-Α, Β και C ( DHV 1, 1-2, 2)

- Στις τρεις πρώτες γυναίκες της συνάντησης.


Organization

Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία 
Επίβλεψη: Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς 
Εκτέλεση: Αεραθλητικός Σύλλογος Πέλλα

Ομάδα διοργάνωσης αγώνα

* Διευθυντής αγώνα: Αναστάσιος Πριβαρτητσάνης

* Αναπληρωτής Διευθυντής: Μίσκος Πέτρος

* Υπεύθυνος Ασφάλειας: Ευστράτιος Γιαμούκογλου 

* Υπεύθυνος Περισυλλογής: Δημήτρης Γιαννούσης

* Βαθμολογητής: Μίσκος Πέτρος

* Παρατηρητής αγώνα: Ηλίας Κλειδαράς

Με την υποστήριξη του Δήμου Αλμωπίας και του Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων

http://www.morfotikos-promahi.gr/


Contact Info

ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
1ο χιλιόμετρο Έδεσσας-Θεσσαλονίκης.
Τ.Κ 58.200 Έδεσσα.
flypella@gmail.com

Υπεύθυνος επικοινωνίας
Μίσκος Πέτρος τηλ: 6944 886 431


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ
e-mail : eapelao@gmail.comContact the organizer