Get Started
Login Sign Up Contact the organizer
Mt. Skollis-Santomeri Achaia, Greece
01 - 02 Jul 2017
Paraglider Paraglider
Cross Country

Results

Blog

Οι υποστηρικτές και χορηγοί του αγώνα μας. Ευχαριστούμε πολύ!

2017-06-22 19:44
Τον αγώνα μας ,όπως κάθε χρονο, υποστηρίζει ο  Δήμος Δυτικής Αχαίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαντομερίου!
Επιπλέον οι χορηγοί μας φέτος είναι: 
FREEDOM PARAGLIDING-Σχολή Αλεξιπτωτου Πλαγιάς
OXYGEN PARAGLIDING-Σχολή Αλεξιπτωτου Πλαγιάς
Livetrack24-LEONARDO -Φιλοξενία και υποδομές για την on line παρακολούθηση και τα αποτελέσματα του αγώνα- Real time tracking, Live scoreboard and Retrieve 

Οι 50 πρώτοι εγγραφέντες (Registration Status: PAID) αθλητές θα κερδίσουν ένα δώρο από την ADVANCE  και την FREEDOM PARAGLIDING

Στο τέλος του αγώνα, στην απονομή, θα κληρωθεί μεταξύ όλων των συμμετεχόντων αθλητων, ένα full-face κράνος από την OXYGEN PARAGLIDING

Ευχαριστούμε πολύ!

.

2017-02-28 21:17
Η Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας σας καλωσορίζει στην σελίδα του Περιφερειακού Αγώνα Λίγκας- SANTOMERI OPEN 2017  που θα γίνει στο Σαντομέρι Αχαΐας, όρος Σκόλλις, στις 1 και 2 Ιουλίου 2017 με την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Αχαίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαντομερίου!
.

Event info

Περιφερειακός Αγώνας (Λίγκα)
Α/Π 2017                   
SANTOMERI X/C OPEN 2017 
FAI cat2 Όρος Σκόλλις, Σαντομέρι, Δήμος Δυτικής Αχαίας 

1 & 2 Ιουλίου 2017
  
Με την υποστηριξη του Δήμου Δυτικής Αχαϊας 

Η Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας, κατόπιν ανάθεσης από τη

ν ΕΛ.Α.Ο και με την υποστηριξη του Δήμου Δυτικής Αχαίας  διοργανώνει πανελλήνιο περιφερειακό αγώνα αποστάσεων 2ήμερης διάρκειας και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτόν. Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί μερικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδος που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας το έτος 2018 σε αντίστοιχες υποχρεώσεις.


Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, στους εν λόγω αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο στον διοργανωτή το αργότερο έως την Δευτέρα 26  Ιουνίου 2017. Μπορούν να συμμετέχουν αθλητές- κάτοχοι διπλώματος Π ή ΠΠ οι οποίοι υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστική κάλυψη υπέρ τρίτων και προσωπική ασφάλεια, ιδιωτική ή δημόσια. 

Local Rules

RELEASE_OF_LIABILITY.pdf
registration form.doc
Δήλωση απαλλαγής ευθυνών.pdf
δηλωση σωματείων.doc
φορμα εγγραφής.doc

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους τρέχοντες αγωνιστικούς κανονισμούς  που είναι δημοσιευμένοι στο Internet στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς http://eap.elao.gr/images/stories/docs/kan-agonon.pdf

Ασφάλεια πτήσεων 
Στο πρώτο γενικό briefing θα ανακοινωθούν τα ονόματα των πιλότων που θα απαρτίζουν την Επιτροπή Ασφάλειας και Τασκ που θα συνεργαστούν με τους διοργανωτές για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή των αγωνιστικών πτήσεων.  
Ένα task μπορεί να ανασταλεί λόγω ακατάλληλων συνθηκών ή να διακοπεί κατά την διάρκειά του για λόγους ασφαλείας. Οι πιλότοι της επιτροπής ασφάλειας αλλά και κάθε πιλότος ανάλογα με την περίπτωση, χρησιμοποιώντας την επίσημη συχνότητα ασφάλειας του αγώνα, μπορούν να αναφέρουν τις παρατηρήσεις τους για τις καιρικές συνθήκες στον ΔΑ αν τους ζητηθεί ή με δική τους πρωτοβουλία ως εξής: 
α) Όνομα πιλότου,
 
β) ύψος και πυλώνας,
 
γ) συνθήκες πτήσης ως εξής:
 
Level 1:  οι συνθήκες πτήσης είναι καλές
Level 2:  οι συνθήκες είναι λίγο δύσκολες αλλά οι πτήσεις μπορούν να συνεχιστούν με κάποιες προϋποθέσεις, πχ πόσο ύψος πρέπει να έχουν οι πιλότοι για να πάρουν τον πυλώνα με ασφάλεια.
Level 3: οι συνθήκες πτήσης είναι επικίνδυνες.
Ο ΔΑ είναι ο μόνος αρμόδιος για την τελική ενημέρωση των πιλότων στην συχνότητα ασφαλείας και ο μόνος που μπορεί να δώσει την τελική εντολή για την διακοπή του task. 

Airspace

http://airspace.xcontest.org/app/overview

Info about Flying here

Η απογείωση (37'58"41.2N- 021'34"22.7E , 610h) βρίσκεται απέναντι από μια πανέμορφη κοιλάδα, έχει πολύ καλή κλίση και χωράει άνετα τρία ανεπτυγμένα αλεξίπτωτα. Πετιέται με ΝΔ -Δυτικούς– ΒΔ  ανέμους από την άνοιξη ως το φθινόπωρο. Η πτήση μπορεί να είναι πολύωρη, με πολύ οργανωμένα θερμικά ή δυναμικό κατά μήκος της μεγάλης κορυφογραμμής με φανταστική θέα της Δυτικής Πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου.Ιδανικό μέρος και για αγώνες και έχουν γίνει αρκετοί στο παρελθόν από την ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ. 

Ρεκόρ περιοχής τα 87,2 χιλ 6/6/1999. Greekopendistancerecord 1999-2003Πιλότοι: Σλάβεκ Ματράς και Απόστολος Μαυροθαλασσίτης

Leonardo: Δείτε πτήσεις από αυτήν την απογείωση

Καιρός στην περιοχή 

DeltioKairou" target="_blank">DeltioKairou

Accuweather

ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Ο αγαπημένος για τους Παραπεντάδες (και όχι μόνο) ''τοίχος'' της νοτιοδυτικής Αχαΐας υψώνεται στα 1000 περίπου μέτρα ύψος, απέχει 32 χιλιόμετρα (25 min) από την Πάτρα και δεσπόζει στην πεδιάδα δυτικά της οροσειράς του Ερυμάνθου.
Όπως θα διαβάσετε παρακάτω η περιοχή έχει φιλοξενήσει αναρίθμητους αγώνες Αλεξιπτώτου Πλαγιάς ήδη από τα πολύ πρώιμα χρόνια του Ελληνικού Παραπέντε -τέλη δεκαετίας του 1980- έως και σήμερα, και πάντα με μεγάλη επιτυχία, ενώ από εδώ έχουν ξεκινήσει και πολλές πτήσεις επιδόσεων που κατέληξαν ακόμα και σε Πανελλήνια ρεκόρ.

ToΣαντομέρι είναι μια από τις παλαιότερες και πιο αγαπημένες περιοχές πτήσεων της Αχαΐας, με πολλές δυνατότητες ανεμοπορίας μικρών ή μεγάλων αποστάσεων, που φιλοξενεί την Αχαϊκή και πανελλήνια αεραθλητική δραστηριότητα για σειρά ετών. Η Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας ήδη από τον Σεπτέμβρη του 1989,  με την συμμετοχή οκτώ νεοσύστατων Αερολεσχών από όλη την Ελλάδα, διοργάνωσε εκεί την πρώτη επίσημη Πανελλήνια Συνάντηση Αλεξιπτώτου Πλαγιάς όπου δόθηκε η δυνατότητα στους αθλητές του νεοεμφανιζόμενου στην Ελλάδα  «Παραπέντε» να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συζητήσουν για την περαιτέρω εξέλιξη του αθλήματος. Από τότε ήταν μια πολύ συνηθισμένη και αγαπημένη περιοχή πτήσεων για παραπεντάδες από όλη την Ελλάδα!  Το 1995 έγινε εκεί το Β΄ σκέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και την ίδια χρονιά διοργανώθηκε η Β΄ σχολή εκπαιδευτών με συμμετοχή και επίβλεψη του Patrick, μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στην ιστορία του αλεξιπτώτου πλαγιάς! Το 1996 το 1998 και το 1999  συνεχίστηκε η  διοργάνωση Πανελληνίων αγώνων στην περιοχή.

 Η ΛΕΑΛΠΠΑ, επανέρχεται αρκετά χρόνια μετά με την πολύ πετυχημένη Πανελλήνια Φιλική Συνάντηση του Απριλίου του 2012, και τον Ιούνιο του 2013 διοργανώνεται επίσημος Πανελλήνιος αγώνας Λίγκας. 

Waypoints


FS GeoFormat CompeGPS GPX KML CUP

Printable Waypoints Map

How to get here

Το χωριό Σαντομέρι απέχει 40 km. από την Πάτρα, μέσω εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο 15ο Χμ στρίβουμε αριστερά προς την Βιομηχανική Περιοχή και από εκεί συνεχίζοντας, περνάμε τις φυλακές Αγ Στεφάνου και φτάνουμε στο χωριό Σαντομέρι Η οδική πρόσβαση στην απογείωση είναι ασφάλτινη, εκτός από τα τελευταία 2km. από την διασταύρωση πριν το χωριό ως την απογείωση, που είναι καλός χωματόδρομος.

Οδηγίες εδώ

Accommodation

H διαμονή των αθλητών μπορεί να γίνει με σκηνές στον χώρο του Δημοτικού σχολείου Σαντομερίου ενώ αν χρειαστεί θα παραχωρηθεί και επιπλέον χώρος με φυσική σκιά στον προαύλιο χώρο του ελαιοτριβείου του χωριού.Εναλλακτικά παρακάτω μπορείτε να δείτε μία λίστα με ξενοδοχεία και δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή.Όλα τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην παραλιακή περιοχή της Νοτιοδυτικής Αχαίας , περίπου 20-30 λεπτά απόσταση από το Σαντομέρι. Η συνεννόηση και το κλείσιμο των δωματίων γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των αθλητών - επισκεπτών.

ΚΑΜΙΝΙΑ 

ΠΟΣΕΙΔΩΝ   2610-671602

 POSEIDONPALACE 2610-241313

 ΤΣΟΥΚΑΛΕΙΚΑ : 

" ΔΗΜΗΤΡΑ" ενοικιαζόμενα δωμάτια 2610-670217

ΑΛΙΣΣΟΣ :  

ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ  26930-71205,  

Τραχάνης Σπύρος   26930-71209

 ΝΙΦΟΡΑΙ'Ι'ΚΑ 

ΝΙΦΟΡΑΙ'Ι'ΚΑ BEACH  26930-22539

ΠΑΥΛΙΝΑ            26930-24040

ΑΧΑΙΟΣ             26930-25370

WHITECASTLE      2693023390

ΚΑΤΩΑΧΑ'Ι'Α : 

 ACHAIAHOTEL      26930-22678

ΔΥΜΗ   26930-25310

 ΛΑΚΟΠΕΤΡΑ :

 LAKOPETRABEACH  26930-51713

IONIAN BEACH           26930-51300

Area Info & Activities

ΑΝΑΡΙΧΗΣΗ ΣΤΟ ΣΑΝΤΟΜΕΡΙ 

Το όρος Σκόλλις βρίσκεται στο Νομό Αχαΐας, νοτιοδυτικά της Πάτρας και διαθέτει μερικά από τα γνωστότερα πεδία αθλητικής αναρρίχησης, τα οποία έχουν εξοπλίσει και επισκέπτονται κυρίως οι Πατρινοί αναρριχητές, όπως Σανταμέρι, Χατζούρι και Πόρτες.

Η πρόσβαση στα πεδία αυτά γίνεται ακολουθώντας την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, όπου στο 15ο Χμ στρίβουμε αριστερά προς την Βιομηχανική Περιοχή και από εκεί συνεχίζουμε προς τα ομώνυμα χωριά ακολουθώντας τις πινακίδες.

Περισσότερα εδώ 

Downloads

Selection and entry fee

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα FAI 2 πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τον κανονισμό Αγώνων Αλεξιπτώτου πλαγιάς και το Ενημερωτικό Δελτίο της ΕΛΑΟ : 

1) Κάθε αθλητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της Ε.Λ.Α.Ο, να είναι  τουλάχιστον Χειριστής επιπέδου Π. και να φέρει μαζί του το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας που εκδίδει η ΕΛΑΟ. 

2) να είναι ασφαλισμένος για αστική ευθύνη έναντι τρίτων. (Παρακαλούμε για την έγκαιρη οργάνωση των αθλητών καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης από τους διοργανωτές των αγώνων. Περισσότερη ενημέρωση στο saitτης ΕΑΠhttp://www.hellenic-paragliding.gr/  και στο σωματείο σας.)
3) να έχει ασφαλιστική κάλυψη για ατυχήματα σε αναγνωρισμένο ασφαλιστικό φορέα, δημόσιο (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κτλ) ή ιδιωτικό, την οποία θα δηλώσει σε σχετικό έντυπο στην γραμματεία του αγώνα

Στον αγώνα οι αθλητές μπορούν να πετάξουν με πιστοποιημένες πτέρυγες EN: A, B, C, D,  DHV: 1, 1-2, 2, 2-3, CCC 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα συμπληρώσουν στην γραμματεία του αγώνα τα σχετικά έντυπα εγγραφής τους και ΥΔ απαλλαγής ευθυνών.

Το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ. Η πληρωμή θα γίνει με τραπεζική κατάθεση εως την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 στον παρακάτω λογαρισμό:

Στοιχεία τραπεζικής κατάθεσης

Τράπεζα Πειραιώς 5504 062886 583

IBAN GR68 0172 5040 0055 0406 2886 583

Δικαιούχος : Μπάλλας Κώστας

Όλα τα έξοδα εμβάσματος πρέπει να επιβαρύνουν αποκλειστικά τον κάθε εντολέα.

Αποστολή αποδεικτικού κατάθεσης στο 

mail: info@patras-paragliding.gr 

Πέραν της ημερομηνίας αυτής το κόστος συμμετοχής θα είναι 50 ευρώ.

Καλύπτονται: γραμματειακά-scoring, μπλουζάκι του αγώνα, καθημερινό κολατσιό , μεταφορές-περισυλλογή, δείπνο Σαββάτου

 


Guests

Όσοι φίλοι πιλότοι δεν θέλουν να πετάξουν σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες του αγώνα μπορούν να εγγραφούν ως ελεύθεροι επισκέπτες και να χρησιμοποιήσουν όλες τις παροχές της διοργάνωσης με κόστος συμμετοχής 30 ευρώ.

Competition schedule

Πρόγραμμα Αγώνα 

Παρασκευή 30η Ιουνίου 2017

Ελεύθερη προπόνηση

19:00 - 21:00 Εγγραφές

Σάββατο 1η Ιουλίου 2017 1η Αγωνιστική  

09:00   Εγγραφές και Γενική Ενημέρωση Αθλητών στην γραμματεία.

11:30   Αναχώρηση προς Απογείωση

12:00   TaskBriefing - Ενημέρωση Αγώνα στην Απογείωση

13:30   Έναρξη Αγώνων

18:00   Λήξη Αγώνα

19:00   Συλλογή στοιχείων πτήσης

21:00   Επίσημο Δείπνο

Κυριακή 2η Ιουλίου 2017 2η Αγωνιστική 

11:30   Ενημέρωση Αθλητών

12:00   Αναχώρηση προς Απογείωση

13:00   TaskBriefing -Ενημέρωση Αγώνα στην Απογείωση

13:30   Έναρξη Αγώνων

18:00   Λήξη Αγώνα

19:00   Συλλογή στοιχείων πτήσης

20:30   Απονομή Επάθλων
          

Prizes and competition categories

Στο τέλος της αγωνιστικής συνάντησης θα απονεμηθούν κύπελλα :

-στους τρεις πρώτους νικητές της αγωνιστικής συνάντησης.

-στους τρεις πρώτους νικητές της κατηγορίας ΕΝ Β ( DHV1-2).

-στους τρεις πρώτους νικητές της κατηγορίας ΕΝ C ( DHV2).

-στον νικητή της κατηγορίας γυναικών. Organization

The event is organized by Patras Paragliding Glub  on behalf of the Creek Air Sports Federation (NAC of Greece) and  Hellenic Paragliding Committee

Officials

  • M. Director: Dasoukis Dimitrios
  • Safety manager: Andiochos Stathis
  • METEO briefing: Evangelos Tsoukas 
  • Scoring:   Kitsantas Konstantinos
  • Retrieve  manager: Timoleon Lepeniotis

Οι χορηγοί της διοργάνωσης είναι:

Contact Info

ΛΕΣΧΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

e-mail : info@patras-paragliding.gr

Δασούκης Δημήτρης : 6942789571

Μπακούνης Χρήστος 6944980028

Ραπάνου Γιώτα 6936842708

Contact the organizer