Get Started
Login Sign Up Contact the organizer
Mt. Skollis-Santomeri Achaia, Greece
30 Aug - 01 Sep 2019
Paraglider Paraglider
Cross Country

Past Tasks

31/08/19
Canceled
30/08/19
Canceled

Results

Blog

Κλήρωση δώρων για τους αθλητές του αγώνα!

2019-08-27 11:13
Το Σάββατο το βράδυ 31/08/2019 στο επίσημο δείπνο του αγώνα που θα γίνει σε ταβερνάκι του Σαντομερίου θα γίνει κλήρωση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων αθλητών που θα πετάξουν στο Santomeri X/C Open 2019 για τα υπέροχα δώρα σπουδαίων χορηγών μας.

Συγκεκρμένα θα κληρωθούν: 


Από τις BabisPapavasileiouS.A και Καλύβας Οπτικά 

Από την NO BORDERS paragliding

 • ένα Soft Shell vest Independence.   
 • ένα speedarms Τriple Seven 
 • ένα ζευγάρι γάντια  4ων εποχών Mac Para.

Από την OXYGEN Paragliding

 • μια σκηνή Ferrino ελαφριά ιδανική για αθλητές Hike &Fly!!

Από το Δανίκας Φαρμακείο

 • 5 συσκευασίες αντηλιακά προσώπου
Συνολικά 21 δώρα για τους αθλητές μας!

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας και ευχόμαστε στους αθλητές καλές αγωνιστικές πτήσεις και ασφαλείς προσγειώσεις!

 


.

Το T-shirt μας για το 2019!

2019-08-27 09:17
Σε τεχνικό ύφασμα, λευκό,το T-Shirt του φετινού αγώνα με εκτύπωση στο μπροστά και πίσω μέρος προβάλει όλη την διοργάνωση και τους συντελεστές της και φυσικά την Ελληνική Λίγκα και τους χορηγούς του αγώνα.

Viber Group for Santomeri Open 2019! Join!

2019-08-23 12:09
https://invite.viber.com/?g=NIv1nJWUL0pPstntszxMhjf5PzL5v6IU


.

Event info

Περιφερειακός Αγώνας (Λίγκα)
Α/Π 2019                 
SANTOMERI X/C OPEN 2019 
FAI cat2 Όρος Σκόλλις, Σαντομέρι, Δήμος Δυτικής Αχαίας
30/08-1/09/2019
ΠΡΟΣΟΧΉ! Επίσημες ενναλακτικές ημερομηνίες για τον αγώνα: 6-8 Σεπτεμβρίου 2019!

Η Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας, κατόπιν ανάθεσης από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία  και με την υποστηριξη του ΔΔ Σαντομερίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαντομερίου διοργανώνει Πανελλήνιο αγώνα αποστάσεων 3ήμερης διάρκειας και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτόν. Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί μερικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας το έτος 2020 σε αντίστοιχες διοργανώσεις.

Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, στους εν λόγω αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο στον διοργανωτή το αργότερο έως την Δευτέρα 26  Αυγούστου 2019. Μπορούν να συμμετέχουν αθλητές- κάτοχοι διπλώματος ΙΡΡΙ 4-Π ή ΙΡΡΙ 5-ΠΠ οι οποίοι υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστική κάλυψη υπέρ τρίτων και προσωπική ασφάλεια, ιδιωτική ή δημόσια. O αγώνας αυτός είναι ο 4ος αγώνας Λίγκας του φετινού επίσημου αγωνιστικού προγράμματος της ΕΛΑΟ  και είναι επίσης διεθνής αγώνας -OPEN ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα και της Διεθνούς Αεραθλητικής Ομοσπονδίας FAI

Local Rules

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους τρέχοντες αγωνιστικούς κανονισμούς ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ για τους αγώνες FAI cat 2 που είναι δημοσιευμένοι στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς 

Κανονισμός Αγώνων

FAI: Sporting Code, General Section,  κεφ 4 and 5

CIVL: Sporting Code, Section 7 Common, κεφ 12.

CIVL: Sporting Code, Section 7 A.

CIVL: Sporting_code_s7a-xc-civl_gap_2011

 • Ο Διευθυντής Αγώνων διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα απόρριψης της συμμετοχής οποιουδήποτε πιλότου που κρίνει πως το επίπεδό του δεν είναι αντίστοιχο με τις απαιτήσεις του αγώνα. 
 • Κάθε αθλητής που θα πετάξει στα πλαίσια του αγώνα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της ΕΛ.Α.Ο. 
 • Στον αγώνα οι αθλητές μπορούν να πετάξουν με πιστοποιημένες πτέρυγεςEN: A, B, C, D και DHV: 1, 1-2, 2, 2-3, 3, CCC.  
 • Τα σωματεία που θα δηλώσουν αθλητές για συμμετοχή, θα πρέπει να μην έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με την ΕΛΑΟ.
 •  Όσοι κάνουν εγγραφή στον αγώνα  υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστική κάλυψη υπέρ τρίτων και προσωπική ασφάλεια, ιδιωτική ή δημόσια.
 •  Όλοι οι συμμετέχοντες θα προσκομίσουν η θα συμπληρώσουν στην γραμματεία του αγώνα τα απαραίτητα έντυπα εγγραφής.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν στον αγώνα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.livetrack24.com/events/santomeri2019/register/el
 • Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να χρησιμοποιούν  την εφαρμογή του livetrack24. Για την παρακολούθηση της ασφάλειας όλων των πιλότων στον αγώνα, την σωστή οργάνωση της περισυλλογής αλλά και την γρήγορη συλλογή των αποτελεσμάτων του τασκ για την έκδοση των αποτελεσμάτων είναι υποχρεωτικό κάθε πιλότος να διαθέτει συσκευή livetracking ή πρόγραμμα livetracking για android.
   Κάντε εγγραφή στο  www.livetrack24.com,   κατεβάστε την εφαρμογή  TTLiveTrack24  στο κινητό σας και ρυθμίστε Σε περίπτωση προβλήματος αυτόματης λήψης του αρχείου της πτήσης οι αθλητές θα μπορούν να "ανεβάσουν" την πτήση τους, στην σελίδα του TASK της ημέρας στο SCORE LIST δίπλα στο όνομα τους. Σχετικά με τις λεπτομέρειες και χρήση των εφαρμογών αυτών, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν αναλυτικά το απόγευμα της Πέμπτης 29/08/2019 στην γραμματεία.

Ασφάλεια πτήσεων 

Στο πρώτο γενικό briefing θα ανακοινωθούν τα ονόματα των πιλότων που θα απαρτίζουν την Επιτροπή Ασφάλειας και Τασκ που θα συνεργαστούν με τους διοργανωτές για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή των αγωνιστικών πτήσεων.  
Ένα task μπορεί να ανασταλεί λόγω ακατάλληλων συνθηκών ή να διακοπεί κατά την διάρκειά του για λόγους ασφαλείας. Οι πιλότοι της επιτροπής ασφάλειας αλλά και κάθε πιλότος ανάλογα με την περίπτωση, χρησιμοποιώντας την επίσημη συχνότητα ασφάλειας του αγώνα, μπορούν να αναφέρουν τις παρατηρήσεις τους για τις καιρικές συνθήκες στον ΔΑ αν τους ζητηθεί ή με δική τους πρωτοβουλία ως εξής: 
α) Όνομα πιλότου,
 
β) ύψος και πυλώνας,
 
γ) συνθήκες πτήσης ως εξής:
 
Level 1:  οι συνθήκες πτήσης είναι καλές
Level 2:  οι συνθήκες είναι λίγο δύσκολες αλλά οι πτήσεις μπορούν να συνεχιστούν με κάποιες προϋποθέσεις, πχ πόσο ύψος πρέπει να έχουν οι πιλότοι για να πάρουν τον πυλώνα με ασφάλεια.
Level 3: οι συνθήκες πτήσης είναι επικίνδυνες.
Ο ΔΑ είναι ο μόνος αρμόδιος για την τελική ενημέρωση των πιλότων στην συχνότητα ασφαλείας και ο μόνος που μπορεί να δώσει την τελική εντολή για την διακοπή του task. 

Airspace

http://airspace.xcontest.org/app/overview

Info about Flying here

Η απογείωση (37'58"41.2N- 021'34"22.7E , 610h) βρίσκεται απέναντι από μια πανέμορφη κοιλάδα, έχει πολύ καλή κλίση και χωράει άνετα τρία ανεπτυγμένα αλεξίπτωτα. Πετιέται με ΝΔ -Δυτικούς– ΒΔ  ανέμους από την άνοιξη ως το φθινόπωρο. Η πτήση μπορεί να είναι πολύωρη, με πολύ οργανωμένα θερμικά ή δυναμικό κατά μήκος της μεγάλης κορυφογραμμής με φανταστική θέα της Δυτικής Πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου.Ιδανικό μέρος και για αγώνες και έχουν γίνει αρκετοί στο παρελθόν από την ΛΕ.ΑΛ.Π.ΠΑ. 

Ρεκόρ περιοχής τα 87,2 χιλ 6/6/1999. Greekopendistancerecord 1999-2003Πιλότοι: Σλάβεκ Ματράς και Απόστολος Μαυροθαλασσίτης

Leonardo: Δείτε πτήσεις από αυτήν την απογείωση

Καιρός στην περιοχή 

DeltioKairou" target="_blank">DeltioKairou

Accuweather

ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Ο αγαπημένος για τους Παραπεντάδες (και όχι μόνο) ''τοίχος'' της νοτιοδυτικής Αχαΐας υψώνεται στα 1000 περίπου μέτρα ύψος, απέχει 32 χιλιόμετρα (25 min) από την Πάτρα και δεσπόζει στην πεδιάδα δυτικά της οροσειράς του Ερυμάνθου.
Όπως θα διαβάσετε παρακάτω η περιοχή έχει φιλοξενήσει αναρίθμητους αγώνες Αλεξιπτώτου Πλαγιάς ήδη από τα πολύ πρώιμα χρόνια του Ελληνικού Παραπέντε -τέλη δεκαετίας του 1980- έως και σήμερα, και πάντα με μεγάλη επιτυχία, ενώ από εδώ έχουν ξεκινήσει και πολλές πτήσεις επιδόσεων που κατέληξαν ακόμα και σε Πανελλήνια ρεκόρ.

ToΣαντομέρι είναι μια από τις παλαιότερες και πιο αγαπημένες περιοχές πτήσεων της Αχαΐας, με πολλές δυνατότητες ανεμοπορίας μικρών ή μεγάλων αποστάσεων, που φιλοξενεί την Αχαϊκή και πανελλήνια αεραθλητική δραστηριότητα για σειρά ετών. Η Λέσχη Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Πάτρας ήδη από τον Σεπτέμβρη του 1989,  με την συμμετοχή οκτώ νεοσύστατων Αερολεσχών από όλη την Ελλάδα, διοργάνωσε εκεί την πρώτη επίσημη Πανελλήνια Συνάντηση Αλεξιπτώτου Πλαγιάς όπου δόθηκε η δυνατότητα στους αθλητές του νεοεμφανιζόμενου στην Ελλάδα  «Παραπέντε» να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συζητήσουν για την περαιτέρω εξέλιξη του αθλήματος. Από τότε ήταν μια πολύ συνηθισμένη και αγαπημένη περιοχή πτήσεων για παραπεντάδες από όλη την Ελλάδα!  Το 1995 έγινε εκεί το Β΄ σκέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και την ίδια χρονιά διοργανώθηκε η Β΄ σχολή εκπαιδευτών με συμμετοχή και επίβλεψη του Patrick, μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στην ιστορία του αλεξιπτώτου πλαγιάς! Το 1996 το 1998 και το 1999  συνεχίστηκε η  διοργάνωση Πανελληνίων αγώνων στην περιοχή.

 Η ΛΕΑΛΠΠΑ, επανέρχεται αρκετά χρόνια μετά με την πολύ πετυχημένη Πανελλήνια Φιλική Συνάντηση του Απριλίου του 2012, και τον Ιούνιο του 2013 διοργανώνεται επίσημος Πανελλήνιος αγώνας Λίγκας. 

ΠΗΓΗ: www.patras-paragliding.gr 

Waypoints


FS GeoFormat CompeGPS GPX KML CUP

Printable Waypoints Map

How to get here

Το χωριό Σαντομέρι απέχει 40 km. από την Πάτρα, μέσω εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο 15ο Χμ στρίβουμε αριστερά προς την Βιομηχανική Περιοχή και από εκεί συνεχίζοντας, περνάμε τις φυλακές Αγ Στεφάνου και φτάνουμε στο χωριό Σαντομέρι Η οδική πρόσβαση στην απογείωση είναι ασφάλτινη, εκτός από τα τελευταία 2km. από την διασταύρωση πριν το χωριό ως την απογείωση, που είναι καλός χωματόδρομος.

Οδηγίες εδώ

Accommodation

H διαμονή των αθλητών μπορεί να γίνει με σκηνές στον χώρο του Δημοτικού σχολείου Σαντομερίου ενώ αν χρειαστεί θα παραχωρηθεί και επιπλέον χώρος με φυσική σκιά στον προαύλιο χώρο του ελαιοτριβείου του χωριού.Εναλλακτικά παρακάτω μπορείτε να δείτε μία λίστα με ξενοδοχεία και δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή.Όλα τα ξενοδοχεία βρίσκονται στην παραλιακή περιοχή της Νοτιοδυτικής Αχαίας , περίπου 20-30 λεπτά απόσταση από το Σαντομέρι. Η συνεννόηση και το κλείσιμο των δωματίων γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των αθλητών - επισκεπτών.

ΚΑΜΙΝΙΑ 

ΠΟΣΕΙΔΩΝ   2610-671602

POSEIDON PALACE 2610-241313

 ΤΣΟΥΚΑΛΕΙΚΑ : 

" ΔΗΜΗΤΡΑ" ενοικιαζόμενα δωμάτια 2610-670217

ΑΛΙΣΣΟΣ :  

ΤΑΡΑΝΤΕΛΑ  26930-71205,  

Τραχάνης Σπύρος   26930-71209

 ΝΙΦΟΡΑΙ'Ι'ΚΑ 

ΝΙΦΟΡΑΙ'Ι'ΚΑ BEACH  26930-22539

ΠΑΥΛΙΝΑ            26930-24040

ΑΧΑΙΟΣ             26930-25370

WHITE CASTLE      2693023390

ΚΑΤΩΑΧΑ'Ι'Α : 

 ACHAIA HOTEL      26930-22678

ΔΥΜΗ   26930-25310

 ΛΑΚΟΠΕΤΡΑ :

 LAKOPETRA BEACH  26930-51713

IONIAN BEACH           26930-51300

Area Info & Activities

ΑΝΑΡΙΧΗΣΗ ΣΤΟ ΣΑΝΤΟΜΕΡΙ 

Το όρος Σκόλλις βρίσκεται στο Νομό Αχαΐας, νοτιοδυτικά της Πάτρας και διαθέτει μερικά από τα γνωστότερα πεδία αθλητικής αναρρίχησης, τα οποία έχουν εξοπλίσει και επισκέπτονται κυρίως οι Πατρινοί αναρριχητές, όπως Σανταμέρι, Χατζούρι και Πόρτες.

Η πρόσβαση στα πεδία αυτά γίνεται ακολουθώντας την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, όπου στο 15ο Χμ στρίβουμε αριστερά προς την Βιομηχανική Περιοχή και από εκεί συνεχίζουμε προς τα ομώνυμα χωριά ακολουθώντας τις πινακίδες.

Περισσότερα εδώ 

Selection and entry fee

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα FAI 2 πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τον κανονισμό Αγώνων Αλεξιπτώτου πλαγιάς και το Ενημερωτικό Δελτίο της ΕΛΑΟ : 

1) Κάθε αθλητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της Ε.Λ.Α.Ο, να είναι  τουλάχιστον Χειριστής επιπέδου Π. και να φέρει μαζί του το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας που εκδίδει η ΕΛΑΟ. 

2) να είναι ασφαλισμένος για αστική ευθύνη έναντι τρίτων. (Παρακαλούμε για την έγκαιρη οργάνωση των αθλητών καθώς δεν θα υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης από τους διοργανωτές των αγώνων. Περισσότερη ενημέρωση στο saitτης ΕΑΠhttp://www.hellenic-paragliding.gr/  και στο σωματείο σας.)
3) να έχει ασφαλιστική κάλυψη για ατυχήματα σε αναγνωρισμένο ασφαλιστικό φορέα, δημόσιο (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κτλ) ή ιδιωτικό, την οποία θα δηλώσει σε σχετικό έντυπο στην γραμματεία του αγώνα

Στον αγώνα οι αθλητές μπορούν να πετάξουν με πιστοποιημένες πτέρυγες EN: A, B, C, D,  DHV: 1, 1-2, 2, 2-3, CCC 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα συμπληρώσουν στην γραμματεία του αγώνα τα σχετικά έντυπα εγγραφής τους και ΥΔ απαλλαγής ευθυνών.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ. Η πληρωμή θα γίνει με τραπεζική κατάθεση εως την Παρασκεύη 23 Αυγούστου 2019 στον παρακάτω λογαρισμό

Πέραν της ημερομηνίας αυτής το κόστος συμμετοχής θα είναι 60 ευρώ. Στοιχεία τραπεζικής κατάθεσης

Τράπεζα Πειραιώς 5504 062886 583

IBAN GR68 0172 5040 0055 0406 2886 583

Δικαιούχος : Μπάλλας Κώστας

Όλα τα έξοδα εμβάσματος πρέπει να επιβαρύνουν αποκλειστικά τον κάθε εντολέα.

Αποστολή αποδεικτικού κατάθεσης στο 

mail: info@patras-paragliding.gr 

Καλύπτονται: γραμματειακά-scoring, μπλουζάκι του αγώνα, καθημερινό κολατσιό , μεταφορές-περισυλλογή, δείπνο Σαββάτου

 

Guests

Όσοι φίλοι πιλότοι θέλουν να πετάξουν στην περιοχή τις μέρες του αγώνα ως επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες τις παροχές της διοργάνωσης με κόστος συμμετοχής 50 ευρώ και πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους στο σαιτ του αγώνα https://www.livetrack24.com/events/santomeri2019/register/el

Η πληρωμή θα γίνει με τραπεζική κατάθεση εως την Παρασκεύη 23 Αυγούστου 2019 στον παρακάτω λογαρισμό:

Πέραν της ημερομηνίας αυτής το κόστος συμμετοχής θα είναι 60 ευρώ.

Στοιχεία τραπεζικής κατάθεσης

Τράπεζα Πειραιώς 5504 062886 583

IBAN GR68 0172 5040 0055 0406 2886 583

Δικαιούχος : Μπάλλας Κώστας

Όλα τα έξοδα εμβάσματος πρέπει να επιβαρύνουν αποκλειστικά τον κάθε εντολέα.

Αποστολή αποδεικτικού κατάθεσης στο 

mail: info@patras-paragliding.gr 


Competition schedule

Πρόγραμμα Αγώνα 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ελεύθερη προπόνηση

20:00 - 21:00 Εγγραφές

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019  1η Αγωνιστική  

08:00-9:00 Εγγραφές 

10:00 : Γενική Ενημέρωση Αθλητών 

11:00   Αναχώρηση προς Απογείωση

12:00   TaskBriefing - Ενημέρωση Αγώνα στην Απογείωση

13:00   Έναρξη Αγώνων

18:00   Λήξη Αγώνα

19:00   Συλλογή στοιχείων πτήσης

Σάββατο 31η Αυγούστου  2019 2η Αγωνιστική 

 9:00-9:30-Εγγραφές

10:00 :Ενημέρωση Αθλητών 

11:00   Αναχώρηση προς Απογείωση

12:00   TaskBriefing - Ενημέρωση Αγώνα στην Απογείωση

13:00   Έναρξη Αγώνων

18:00   Λήξη Αγώνα

19:00   Συλλογή στοιχείων πτήσης

21:00   Επίσημο Δείπνο

Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019  3η Αγωνιστική

10:00 :Ενημέρωση Αθλητών 

11:00   Αναχώρηση προς Απογείωση

12:00   TaskBriefing - Ενημέρωση Αγώνα στην Απογείωση

13:00   Έναρξη Αγώνων

17:00   Λήξη αγώνα

18:00   Συλλογή στοιχείων πτήσης

19:00   Απονομή Επάθλων

          

Prizes and competition categories

Στο τέλος της αγωνιστικής συνάντησης θα απονεμηθούν κύπελλα :

-στους τρεις πρώτους νικητές της αγωνιστικής συνάντησης/ OVERALL

-στους τρεις πρώτους νικητές της κατηγορίας FUN/ ΕΝ Β 

-στους τρεις πρώτους νικητές της κατηγορίας SPORT/ ΕΝ Β και ΕΝ C .

-στις 3 πρώτες γυναίκες- αν υπάρχουν περισσότερες απο τρείς

Στον αγώνα δεν θα γίνουν πολλαπλές βραβεύσεις και όποιος αθλητής έχει επιδόσεις σε πολλές από τις κατηγορίες, υποχρεωτικά θα λαμβάνει το έπαθλο της ανώτερης κατηγορίαςOrganization

The event is organized by Patras Paragliding Glub  on behalf of the Creek Air Sports Federation (NAC of Greece) and  Hellenic Paragliding Committee

Officials

 • M. Director: Dasoukis Dimitrios
 • Safety manager: Arvanitis Evangelos
 • Nac/ Hellenic Paragliding Committee person: Rapanou Giota
 • METEO briefing: Evangelos Tsoukas 
 • Scoring:   Miskos Petros
 • Retrieve  manager: Mpirbas Theodor


Contact Info

ΛΕΣΧΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

WEB: https://www.patras-paragliding.gr/

e-mail : info@patras-paragliding.gr

Δασούκης Δημήτρης : 6942789571

Μπακούνης Χρήστος 6944980028

Ραπάνου Γιώτα 6936842708

Contact the organizer