Get Started
Login Sign Up Contact the organizer
Paramythia
29 Jul - 01 Aug 2021
Paraglider Paraglider
Cross Country

Blog

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - FINAL RESULTS

2021-08-02 22:12

PARAMYTHIA XC OPEN 2021  - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - FINAL RESULTS

TASK 2 

TASK 3 

Paramythia Greek Champ Total RESULTS FINAL

.

Paramythia Open 2021! Greek Paragliding Championship- 2nd leg!

2021-06-08 20:45
Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου αγώνα Πρωταθλήματος Αποστάσεων Α/Π (2ο σκέλος 2021) που διοργανώνει o Ορειβατικός Αεραθλητικός Σύλλογος Παραμυθιάς στο όρος Γκορίλα στην Παραμυθιά του Δήμου Σουλίου. Εδώ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σας σε αυτόν. Σας περιμένουμε για να πετάξουμε μαζί σε αυτή την δημοφιλή και φιλική, για κάθε επίπεδο πιλότου, περιοχή! .

Event info

PΑRΑΜΥΤΗIA XC OPEN 2021 - 2ο σκέλος του 30ου Πανελλήνιου  Πρωταθλήματος Αποστάσεων Α/Π  FAI cat2
ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΓΚΟΡΙΛΑ, ΚΑΡΥΩΤΙ, ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
29,30,31 Ιουλίου - 1 Αυγούστου 2021   
Με την υποστήριξη του
ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Ο Ορειβατικός και Αεραθλητικός Σύλλογος Παραμυθιάς, κατόπιν πρότασης στην ΕΑΠ και με την έγκριση της ΕΛ.Α.Ο, με την συνεργασία του Δήμου Σουλίου, διοργανώνει το 2ο σκέλος του 30ου Πανελλήνιου  Πρωταθλήματος Αποστάσεων αλεξίπτωτου πλαγιάς  στην κατηγορία αποστάσεων τετραήμερης διάρκειας, μαζί με την ημέρα προπόνησης και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτόν.

Για τον παραπάνω αγώνα έχουν οριστεί  και επίσημες ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ  στις 5~8 Αυγούστου 2021  σε περίπτωση κακής καιρικής πρόβλεψης.  

Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί μερικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας για το έτος 2022.

Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, στους αγώνες πρωταθλήματος πρέπει σύμφωνα με την ΓΓΑ να έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ και καλούνται να στείλουν συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο στον διοργανωτή το αργότερο έως την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.
Δύο μέρες πριν την έναρξη του αγώνα  σε όσα σωματεία δηλώσουν συμμετοχή των αθλητών τους εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας η  ΕΑΠ θα αποστείλει 2ο Ενημερωτικό Δελτίο, με όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τον αγώνα 
Σε περίπτωση χρήσης των ενναλακτικών ημερομηνιών 5~8 Αυγούστου 2021 , ο διοργανωτής θα ενημερώσει τα σωματεία εγκαίρως και θα ισχύουν οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων όπως αρχικά εστάλησαν. 

Όσοι φίλοι πιλότοι δεν θέλουν να πετάξουν εντός αγώνα, μπορούν να εγγραφούν ως επισκέπτες και να χρησιμοποιήσουν όλες τις παροχές της διοργάνωσης.

Οι προ-πτυχιακοί, εκπαιδευόμενοι πιλότοι μπορούν να πετάξουν μόνο με παρουσία εκπαιδευτή και αποκλειστικά κάτω από την δική του καθοδήγηση και ευθύνη.

Local Rules

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον τρέχοντα Κανονισμό Αγώνων που είναι δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς http://eap.elao.gr/images/stories/docs/kan-agonon_pg_2020.pdf και σε συνδυασμό με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις:

FAI: Sporting Code, General Section,  κεφ 4 and 5

CIVL: Sporting Code, Section 7 Common, κεφ 12.

CIVL: Sporting Code, Section 7 A.

CIVL GAP κανονισμό βαθμολόγησης της FAI/ CIVL

Η διεξαγωγή του αγώνα εκτός από τους λοιπούς κανονισμούς που είναι σε ισχύ, θα γίνει σύμφωνα με το τρέχουσες  οδηγίες της  ΓΓΑ, για τα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα αεραθλημάτων που αφορούν τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 τα οποία θα τηρηθούν απαρέγκλιτα 

Είναι αγώνας FAI cat2 και δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές επιπέδου Π ή ΠΠ (parapro stage 4 or 5) 

Επίσης θα ισχύσουν οι παρακάτω τοπικοί κανονισμοί και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ενήμεροι και να συμμορφωθούν με αυτούς:
 • Κάθε Έλληνας αθλητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της ΕΛ.Α.Ο.  και να είναι κάτοχος Κάρτας Υγείας Αεραθλητή 
 • Στον αγώνα οι αθλητές μπορούν να πετάξουν μόνο με πιστοποιημένες πτέρυγες EN: A, B, C, D και DHV: 1, 1-2, 2, 2-3, 3 και CCC.
 • Τα σωματεία που θα δηλώσουν αθλητές για συμμετοχή, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ και να μην έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με την ΕΛΑΟ.
 • ζ) Ο Αγώνας είναι  FAIcat 2 και ως εκ τούτου κάθε αθλητής πρέπει να είναι κάτοχος της FAI sporting license 2021

 •  Όλοι οι συμμετέχοντες θα προσκομίσουν ή θα συμπληρώσουν στην γραμματεία του αγώνα τα απαραίτητα έντυπα εγγραφής.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν στον αγώνα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.livetrack24.com/events/PARA2021
 • Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν GPS συσκευή για την ζωντανή καταγραφή της πορείας τους στο www.livetrack24.com και σε περίπτωση προβλήματος λήψης είναι υποχρεωμένοι να ανεβάσουν το αρχείο της πορείας τους, δίπλα στο όνομα τους στην σελίδα του αγώνα  το συντομότερο μετά την προσγείωση τους.
 •  Επίσης θα πρέπει να διατηρούν αντίγραφο του  αρχείου σε όργανο πλοήγησης για να προσκομισθεί σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τον διοργανωτή.

Info about Flying here

Η απογείωση στο όρος Γκορίλα στην Παραμυθιά είναι η πλέον υποσχόμενη της περιοχής, έχοντας δώσει πολλές και καλές πτήσεις.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 830m στο μέσο του όρους Γκορίλα όπου το μέγιστο ύψος είναι στα 1658m. Μπροστά της βρίσκεται η κοιλάδα που διασχίζει την Παραμυθιά τον Αχέροντα την περιοχή του Φαναρίου φτάνοντας ως τη θάλασσα, και κάποια βουνά χαμηλου ύψους 300-600m τα οποία  
 • μειώνουν την ένταση της θαλάσσιας αύρας τους καλοκαιρινούς μήνες και
 • δημιουργούν με τη σειρά τους αρκετά θερμικά,   
με αποτέλεσμα η περιοχή να καθίσταται  ιδανική για πτήσεις αποστάσεων και αγωνιστικά τρίγωνα.
Επίσης η απογείωση έχει πολύ καλή κλίση, είναι καλυμμένη με χόρτο και χωράει τρία  ανεπτυγμένα αλεξίπτωτα.  
 
Η περιοχή  έχει θερμική δραστηριότητα σχεδόν όλη την διάρκεια του έτους και η πτήση μπορεί να είναι πολύωρη, με πολύ καλά οργανωμένα θερμικά.


Αποτελέσματα Αγώνα 2019


Leonardo Δείτε πτήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή:

- από την απογείωση Παραμυθια - Γκορίλας
- από την απογείωση Γλυκή - Αχέροντας
- από την απογείωση  Αϊ Λιάς - Παραμυθιά  - Γκρίκα
- από την απογείωση Κυρα Παναγιά
- από την απογείωση Βραχωνάς - Πλαταριά

- από την απογείωση Μαργαρίτι

Waypoints


FS GeoFormat CompeGPS GPX KML CUP

Printable Waypoints Map

Accommodation

H διαμονή των αθλητών μπορεί να γίνει με κατασκήνωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάνω από την πόλη της Παραμυθιάς στον δρόμο για την απογείωση,  με φυσική σκιά που διαθέτει  δύο μεγάλα δωμάτια με συνολικά 24 μονά κρεβάτια, με ντουζιέρες και τουαλέτες. 
Εναλλακτικά παρακάτω μπορείτε να δείτε ξενοδοχεία και δωμάτια στην Παραμυθιά, στα γύρω χωριά, καθώς και στην περιοχή του Αχέροντα.
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια "Κούρτης": 694 747 0788
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια "Αλεξάνδρα": 6974 774737 - 6942 476186


Η συνεννόηση και το κλείσιμο των δωματίων γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των αθλητών - επισκεπτών.


Area Info & Activities

Για αξιοθέατα  της περιοχής επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Δήμου Σουλίου
Αρχαιολογικοί Χώροι:
Μουσείο Ηγουμενίτσας - Αρχαιολογικοί χώροι 


Selection and entry fee

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ

Το κόστος συμμετοχής θα  είναι  40 ευρώ, για όσους αθλητές κάνουν την πληρωμή έως την  23 Ιουλίου 2021 στον παρακάτω λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

ΑΡ.ΛΟΓ. 6298145542121

IBAN: GR5501712980006298145542121

SWIFT-BIC: PIRBGRAA

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΌΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΆΣ 

PayPal account (easy international payment):
Send 40 euro to: asparamythias@gmail.com 

Όλα τα έξοδα εμβάσματος πρέπει να επιβαρύνουν αποκλειστικά τον εντολέα.

Αποστολή αποδεικτικού κατάθεσης στο mail:

asparamythias@gmail.com

 Καλύπτονται: 

 • Γραμματειακά - scoring, 
 • Μπλουζάκι του αγώνα, 
 • Καθημερινό κολατσιό,
 • Μεταφορές στην Απογείωση,
 • Περισυλλογές,
 • Έπαθλα,
 • Δείπνο

Επίσης είναι κρατημένες 20 θέσεις στους πρώτους μη Έλληνες πιλότους που θα εξοφλήσουν την συμμετοχή τους το αργότερο ως την  30 Ιουνίου 2021 (κανόνας της FAI για Cat2 αγώνες).

- 5 επιπλέον θέσεις είναι κρατημένες για καλεσμένους των διοργανωτών.

Πολιτική ακύρωσης: 
50% επιστροφή χρημάτων εάν ακυρωθεί συμμετοχή ένα μήνα ή περισσότερο πριν από την έναρξη του αγώνα και  πριν την 1η Ιουλίου 2021. 
Καμιά επιστροφή χρημάτων για ακύρωση μετά από την παραπάνω ημερομηνία.

Guests

Όσοι φίλοι πιλότοι δεν θέλουν να πετάξουν εντός του αγώνα μπορούν να εγγραφούν ως επισκέπτες και να χρησιμοποιήσουν όλες τις παροχές της διοργάνωσης με κόστος συμμετοχής  50 ευρώ.
Στην διοργάνωση θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός επισκεπτών που θα γίνουν δεκτοί και αυτός θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών στον αγώνα, θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας με βάση την πληρωμή και όταν θα συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός η λίστα επισκεπτών θα κλείσει Το κόστος συμμετοχής θα είναι 10 ευρώ λιγότερο, δηλαδή 40 ευρώ, για όσους κάνουν την πληρωμή έως την Παρασκευή  23/7/2021 στον παρακάτω λογαριασμό:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:PIRAEUS BANK
IBAN: GR5501712980006298145542121SWIFT-BIC: PIRBGRAA ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΌΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΆΣ 
Οι απογειώσεις των πιλότων - επισκεπτών θα σταματούν 20 λεπτά πριν ανοίξει το παράθυρο για τους αγώνες και θα ξεκινούν πάλι μετά το κλείσιμο του παραθύρου ή μετά από συνεννόηση με τους διοργανωτές ώστε να μη ενοχλούν τις απογειώσεις των αγωνιζομένων.
Η περισυλλογή θα γίνεται σε κεντρικούς οδικούς άξονες μέσα στα χρονικά πλαίσια του αγώνα και εντός της καλυπτόμενης περιοχή (task) του αγώνα.

Πολιτική ακύρωσης: 
50% επιστροφή χρημάτων εάν ακυρωθεί συμμετοχή ένα μήνα ή περισσότερο πριν από την έναρξη του αγώνα και πριν την 1η Ιουλίου 2021.

Καμιά επιστροφή χρημάτων για ακύρωση μετά από την παραπάνω ημερομηνία.

Competition schedule


Πέμπτη  29/07/2021 - Ημέρα Προπόνησης
12:00 Προσέλευση στο κέντρο ενημέρωσης
12:30 Αναχώρηση προς απογείωση.
13.00 Ενημέρωση στην απογείωση - Task Briefing
13:30 Ελεύθερη πτήση η Προπονητικό Task (θα υπάρχει περισυλλογή)
18:00 Λήξη Προπόνησης
Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις σε αξιοθέατα

Παρασκευή  30/07/2021  - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
8:00 - 9:00 Εγγραφές 
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
18.00 Λήξη αγώνα 
18.30  Συλλογή στοιχείων πτήσης
Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις σε αξιοθέατα

 Σάββατο  31/07/2021  - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing 
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
18.00 Λήξη αγώνα 
19.00 Συλλογή στοιχείων πτήσης 
21:00  Επίσημο Δείπνο

Κυριακή  01/08/2021  - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing 
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00  Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
16.30 Λήξη αγώνα 
17.30 Συλλογή στοιχείων πτήσης
18.30 Απονομή  βραβείων

Το πρόγραμμα του αγώνα μπορεί να τροποποιηθεί με ευθύνη του διευθυντή αγώνα.

Prizes and competition categories

Στο τέλος της αγωνιστικής συνάντησης θα απονεμηθούν κύπελλα:

- Γενικής συμμετοχής, στους τρεις πρώτους νικητές της αγωνιστικής συνάντησης.

- Στους τρεις πρώτους νικητές κατηγορίας ΕΝ-C  DHV 2

- Στους τρεις πρώτους νικητές κατηγορίας ΕΝ-Α, Β  DHV 1, 1/2

- Στις τρεις πρώτες γυναίκες της συνάντησης.

-5 Δώρα προσφορά της OXYGEN PARAGLIDING θα δοθούν μετα απο κλήρωση (Αγωνιζόμενοι & Guests)


Organization

Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία 
Επίβλεψη: Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς 
Εκτέλεση: Ορειβατικός & Αεραθλητικός Σύλλογος Παραμυθιάς

Ομάδα διοργάνωσης αγώνα

 • Διευθυντής αγώνα: Πριβαρτιτσάνης Αναστάσιος
 • Μετεωρολογική Ενημέρωση: Τσούκας Ευάγγελος
 • Υπεύθυνος Ασφάλειας: Πάλλας Κωνσταντίνος
 • Υπεύθυνος Περισυλλογής: Κήττας Αλέξανδρος
 • Βαθμολογητής:  Παλιάτσος Ανέστης
 • Παρατηρητής ΕΛΑΟ: Εγγλέζος Αθανάσιος  

Με την υποστήριξη του 

ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ


Χορηγοι:
● Περιφερειακή Ένωση
Δήμων Ηπείρου

● Επιμελητήριο Θεσπρωτίας 
● Super Market ΜΑΣΟΥΤΗΣ
● Φουρνος ΜΠΕΛΛΟΣ Θ.
● Ενοικ. Δωματια ΚΟΥΡΤΗΣ
● Ενοικ. Δωματια ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
● LIVETRACK24.COM 
● OXYGEN PARAGLIDING

Χορηγοί επικοινωνίας:

paramythia-online.gr

thespro.gr
Contact Info

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ & ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
Παραμυθιά, 
Δήμος Σουλίου
Τ.Κ 462 00 
asparamythias@gmail.com
Υπεύθυνος επικοινωνίας
Κοράκης Αθανάσιος   τηλ: 6975100400
Αθανασίου Ευάγγελος τηλ:6946467878

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ
e-mail : eapelao@gmail.comContact the organizer