Get Started
Login Sign Up Contact the organizer
Πλαταιές
01 - 02 Sep 2018
Paraglider Paraglider
Cross Country

Results

Event info

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο ΑΟΚ επανέρχεται στο αγωνιστικό προσκήνιο!


Ο ΑΟΚ προσκαλεί όλα τα σωματεία και τους αεραθλητές να συμμετάσχουν στον διήμερο αγώνα Πρωταθλήματος (FAI cat.2), στις 1-2/9/2018. Σε περίπτωση ακατάλληλων καιρικών συνθηκών, οι εναλλακτικές ημερομηνίες είναι 8-9/9/2018.

Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί μερικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας 2019 που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας σε αντίστοιχες υποχρεώσεις. Τα σωματεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος με αθλητές τους, στους εν λόγω αγώνες, καλούνται να στείλουν συμπληρωμένα τα σχετικά έντυπα στον διοργανωτή το αργότερο έως 25/8/2018. Οι δηλώσεις από τα σωματεία και η ασφάλιση των αθλητών είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την συμμετοχή στον αγώνα.

Όλοι οι αθλητές πρέπει να προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση για αποποίηση ευθυνών η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του αγώνα.
 

Local Rules

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αθλητών που είναι δυνατόν να δηλώσει το κάθε σωματείο. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 100 αθλητές. 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους τρέχοντες αγωνιστικούς κανονισμούς  που είναι δημοσιευμένοι στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς http://eap.elao.gr/

Κάθε αθλητής πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο αθλητικό μητρώο της Ε.Λ.Α.Ο. και να φέρει μαζί του το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας που εκδίδει η ΕΛΑΟ. Θα μπορέσουν να λάβουν μέρος μόνο όσοι αεραθλητές μέχρι την ημέρα του αγώνα έχουν το σχετικό δελτίο ή τουλάχιστον έχουν καταθέσει τα απαραίτητα  δικαιολογητικά στην ΕΛ.Α.Ο.

Στον αγώνα επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο με πιστοποιημένα αλεξίπτωτα ή αλεξίπτωτα αποδεκτά κατά τα πρότυπα της CIVL.

Οι αθλητές πρέπει να έχουν λάβει γνώση των ισχύοντων κανονισμών της ΕΛΑΟ και της ΕΑΠ.

Οι αθλητές πρέπει μετά την προσγείωση τους πρέπει να ειδοποιούν με sms (γραπτό μήνυμα) ή μέσω ασυρμάτου τους διοργανωτές για την κατάσταση τους.

Διακοπή τασκ
Ένα τασκ Race to Goal που διακόπτεται θεωρείται έγκυρο και βαθμολογείται μόνο εάν έχει παρέλθει τουλάχιστον μια ώρα από την ώρα εκκίνησης (airstart). Σε περίπτωση που κανένας αγωνιζόμενος δεν έχει τερματίσει μέχρι την ώρα της διακοπής τότε ο χρόνος της διακοπής μεταφέρεται 5 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που δόθηκε. Εάν έστω και ένας αγωνιζόμενος έχει τερματίσει μέχρι την ώρα της διακοπής τότε ο χρόνος της διακοπής ισχύει όπως δόθηκε.

Βαθμολόγηση      
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Αποστάσεων η βαθμολόγηση θα γίνει μόνο με τη χρήση του GPS. Η Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς έχει ορίσει ως πρόγραμμα βαθμολόγησης το FSComp ή  το RACE. Είναι αποκλειστική ευθύνη του διαγωνιζομένου να ενημερωθεί για την καταλληλότητα του GPS του.

Οι αθλητές οφείλουν να διαθέσουν στους διοργανωτές αν χρειαστεί το καλώδιο σύνδεσης του GPS τους με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ομάδες
Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από 1 έως και 4 αθλητές. Στην ομαδική βαθμολογία θα περιλαμβάνονται οι 3 καλύτερες επιδόσεις των αθλητών της ομάδας, κάθε αγωνιστικής ημέρας.


Ελλανόδικος Επιτροπή
Η Ελλανόδικος Επιτροπή θα ανακοινωθεί στην ενημέρωση αθλητών  πριν από την έναρξη του αγώνα.


Ασφάλιση
Όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες πρέπει να είναι ασφαλισμένοι για αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Η ασφάλιση αυτή μπορεί να είναι ατομική ή μέσω του σωματείου για την ομαδική ασφάλιση που παρέχει η ΕΛΑΟ. Η ασφάλιση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τον αγώνα. Στον αγώνα δεν θα μπορεί να γίνει  ασφάλιση.

Όλοι οι συμμετέχοντες σε αγώνες πρέπει να έχουν ασφαλιστική κάλυψη για ατυχήματα σε αναγνωρισμένο ασφαλιστικό φορέα, δημόσιο (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κτλ) ή ιδιωτικό, την οποία θα δηλώσουν σε σχετικό έντυπο στην γραμματεία του αγώνα.

Airspace

Για τον αγώνα αυτό θα εκδοθεί ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από την ΕΛΑΟ.

Θα τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες σχετικά την απόσταση των 10 ΝΜ από αεροδρόμια.

How to get here

Με το όχημά σας
Χάρτης:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?hl=en&mid=1sx696-OBjuAzdC5Zc1vHt44OIEQ&ll=38.21097500126083%2C23.384857499999953&z=11

Από Αθήνα...
 
Από την παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θήβας στρίβουμε αριστερά στον κόμβο των Ερυθρών προς Πλαταιές. Περίπου 65 χλμ (1 ώρα)

Από την νέα Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, βγαίνετε στον κομβο της Θήβας στο 80ο χιλιόμετρο και ακολουθείτε πινακίδες προς Ελευσίνα. Στον κόμβο των Ερυθρών στρίβετε δεξιά για Πλαταιές. Περίπου 100 χλμ (1,2 ώρες)

Από Θεσσαλονίκη...
Από την Εθνική οδό Αθηνών Θεσαλλονικής στρίβετε στον κόμβο της Θήβας στο 80ο χιλιόμετρο και ακολουθείτε πινακίδες προς Ελευσίνα. Στον κόμβο των Ερυθρών στρίβετε δεξιά για Πλαταιές. Περίπου 440 χλμ.

Accommodation

Ενδεικτικά στα παρακάτω ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια:

Ξενοδοχείο «Angelina», τηλ. 6972215949

Ξενοδοχείο «Philoxenia», τηλ. 2262028705, http://www.philoxenia-thiva.gr/

Ξενοδοχείο «ΜΕΛΕΤΙΟΥ», τηλ. 2262027333 www.hotelmeletiou.gr

Ξενοδοχείο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΝ», τηλ. 2262081500 www.dionysionthiva.gr

Ξενοδοχείο «NIOBH», τηλ. 2262029888       www.hotelniovi.gr

Area Info & Activities


Selection and entry fee

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι διατραπεζικές κινήσεις επιβαρύνονται με τραπεζικά έξοδα. Εαν επιλέξετε πληρωμή μέσω διαδικτύου ή έμβασμα από άλλη τράπεζα να έχετε υπ' όψιν ότι θα πρέπει ο δικαιούχος να λάβει το πλήρες ποσό για τη συμμετοχή, χωρίς την αφαίρεση τραπεζικών επιβαρύνσεων.

Το δικαίωμα συμμετοχής καλύπτεται από τους αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα: 

Κόστος συμμετοχής: 60€


Κατάθεση στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:

- GR820.11067.0000.0067.0604.26946 της Εθνικής Τράπεζας (δικ. Χρήστος Παπαδάκης)

- GR08 0172 0400 0050 4009 0441 213 της Τράπεζας Πειραιώς (δικ. Αιμίλιος Αποστολόπουλος)

Το ποσό πρέπει να φτάσει ακέραιο στον δικαιούχο. Τυχόν έξοδα βαραίνουν τον εντολέα.

Οι αθλητές  θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία ασφάλισης αστικής ευθύνης μέσω του σωματείου τους ή ατομικά. Στον αγώνα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ασφάλισης.

Το δικαίωμα συμμετοχής περιλαμβάνει, μεταφορές και περισυλλογή, πρόχειρο γεύμα, χάρτη και λοιπά στοιχεία για τον αγώνα, πρόσβαση στον χώρο κατασκήνωσης.


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και αλλοδαποί αθλητές.  Είναι δυνατόν επίσης να λάβουν μέρος αθλητές από την Κυπριακή Αεραθλητική Ομοσπονδία στα πλαίσια της διακρατικής αθλητικής συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών. Οι αλλοδαποί αθλητές πρέπει να προσκομίσουν την σχετική FAI Competition License.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής
α) o αθλητής να είναι επιπέδου  Π ή ΠΠ

β) όριο συμμετοχών κατ’ ελάχιστο 8 (οκτώ) αεραθλητές ανά κατηγορία.

Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους νικητές στις κατηγορίες overall, Sport (EN C) και Fun (ENB, ENA).

Οι ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να έχουν σταλεί στην ΕΛΑΟ το αργότερο μέχρι τις 20/5/2018. Πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα μπορούν να δηλωθούν αθλητές για συμμετοχή στον αγώνα.

Guests

Πιλότοι που επιθυμούν να πετάξουν εκτός αγώνα μπορούν να εγγραφούν με 50 ευρώ και να έχουν τις ίδιες παροχές με τους αγωνιζόμενους. Βασική προϋπόθεση η κατοχή διπλώματος ΠΛ και άνω. Θα υπάρχει δυνατότητα να ακολουθήσουν προαιρετικά task προσαρμοσμένο στο επίπεδό τους.

Οι πιλότοι εκτός αγώνα θα μπορούν να απογειώνονται μόνο πριν ή μετά το άνοιγμα του παραθύρου του αγώνα και δεν θα πρέπει να παρενοχλούν τους αγωνιζόμενους.

Competition schedule

Παρασκευή 31/8
19:00 – 21:00 Εγγραφές

Σάββατο 1/9
09-10:00  Εγγραφές
10:00    Αναχώρηση προς Απογείωση
11.00    Ενημέρωση Αγώνα στην Απογείωση
12.00    Έναρξη Αγώνων
19.00    Λήξη Αγώνα
19.00-20.00 Συλλογή στοιχείων πτήσης

Κυριακή 2/9

10:00    Αναχώρηση προς Απογείωση
11.00    Ενημέρωση Αγώνα στην Απογείωση
12.00    Έναρξη Αγώνων
18.30    Λήξη Αγώνα
18.30-19.30 Συλλογή στοιχείων πτήσης
20:00    Απονομή Επάθλων

 Το πρόγραμμα αγώνων δύναται να τροποποιηθεί με ευθύνη του διευθυντή αγώνα

Prizes and competition categories

Θα απονεμηθούν κύπελλα στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (γενική, sport, fun).

Organization

Οργάνωση: Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία
Επίβλεψη: Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς
Εκτέλεση: Αεραθλητικός Όμιλος Κιθαιρώνα

Διευθυντής αγώνα: Γιάννης Μυριανθόπουλος - Αμβρόσιος Κάρδαρης
Παρατηρητής αγώνα: Χάρης Βλαχάβας
Υπεύθυνος Ασφάλειας: Χρήστος Παπαδάκης

Υπεύθυνος Βαθμολόγησης: Αιμίλιος Αποστολόπουλος - Γιάννης Μυριανθόπουλος   
Υπεύθυνος Περισυλλογής: Γρηγόρης Σοφός

Κέντρο των αγώνων: Π. Δημαρχείο Πλαταιών
Γραμματεία: Π. Δημαρχείο Πλαταιών
Τόπος διεξαγωγής:  Δήμος Θήβας (Πλαταιές)


Χορηγοί:

Contact Info

email: aokitheron@gmail.com
Παπαδάκης Χρήστος  6948305400
Αποστολόπουλος Αιμίλιος 6994696716
Contact the organizer